Ön itt van: HomeArchív programok, képekHírekKalocsai paprikás kácsi recept

Kalocsai paprikás kácsi recept

A homokmégyi Romsics Lászlóné, Szarka Vera paprikáskácsi receptje:

2 db paprikáskácsi hozzávalói:
(a paprikás kácsit szarv alakúra hajtjuk, úgy mintha kiflit készítenénk)
2 púpozott evőkanál kalocsai fűszerpaprika
½ liter tej
1 evőkanál kacsazsír
5 dkg élesztő
1 db tojás
60-70 dkg félfogós és finom liszt (fele-fele arányban)
cukor, só ízlés szerint

Elkészítés: A tésztát kacsazsírral finomra dagasztjuk. A kerekre nyújtott tésztát édes kalocsai fűszerpaprika őrleménnyel megkenjük, majd cukorral fehérre szórjuk, kevés olvasztott kacsazsírral megöntözzük. A töltött tésztát hengeresen föltekerjük, zsírozott tepsiben szarvas formára (mint a kifli) meggörbítjük. Tetejét tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük. Jó étvágyat!”

Forrás: Romsics Imre, Kalocsai Paprika Lapok, I. évfolyam 1. szám, 1998. szeptember 16. 6.p.

A recept a paprikás kácsi Kalocsai Települési Értéktár felterjesztésében jelent meg. A Kalocsai paprikás kácsi a Kalocsai Települési Értéktár eleme. További információ a Kalocsai Települési Értéktárról az Értéktár weboldalán.

Romsics Imre, Kalocsai Paprika Lapok, I. évfolyam 1. szám, 1998. szeptember 16. 6.p.

Free business joomla templates