Néprajzi kiállítás

A Múzeumok Éjszakáján a néprajzi és helytörténeti kiállításban kihelyezett QR kódos fejlesztést mutatjuk be.

A múzeumban futó állománykatalógus rendszerben a múzeum által digitalizált tárgyakat lehet elérni. A Népek, életformák, hagyományok a Kalocsai Sárközben kiállításban a QR kódok leolvasásával érheti el a kiállításban kihelyezett tárgyak adatait, olvashat régi szokásokról, viseletekről, a tárgyak történetéről.

Az állománykatalógus rendszer a múzeum belső hálózatán fut, csak a múzeumból, a Viski_FREE_WIFI ingyenes Wi-Fi hálózatról érhető el. A múzeumban csatlakozzon okos eszközéről a Wi-Fi hálózathoz, és fogadja el a használati feltételeket. A QR kódokat QR-kód-olvasó alkalmazással tudja leolvasni. A telefon app store-jából ingyenesen tölthet le ilyen alkalmazást, nyílt forráskódú alkalmazás például a Barcode Scanner. Nyissa meg a QR-kód-olvasó alkalmazást és irányítsa kameráját a kihelyezett QR kódokra.

Egyes tárgycsoportok adatlapján legfelül a tárgycsoport leírása található. Ha lejjebb görget, akkor elérheti a tárgycsoportban lévő tárgyak adatbázisát. Itt a tárgyakra kattintva érheti el a tárgyak leírását, keletkezési, felhasználási és egyéb leltárkönyvi adatait.

A Népek, életformák, hagyományok a Kalocsai Sárközben kiállítást nyitvatartási időben látogathatja.

A látogatói hozzáférés bővítése az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Néprajzi kiállítás