Ön itt van: HomeHírekA Tér és a Vonal Lírája és Városi Képzőművészeti Gyűjtemény virtuális séta

A Tér és a Vonal Lírája és Városi Képzőművészeti Gyűjtemény virtuális séta

360°-os fényképek segítségével digitalizáltuk A Tér és a Vonal Lírája című időszaki kiállítást és a Városi Képzőművészeti Gyűjtemény Látványtárát. A virtuális séták elérhetők az alábbi linkeken:

A Tér és a Vonal Lírája: https://my.matterport.com/show/?m=pMaJmGiTQgb
Városi Képzőművészeti Gyűjtemény Látványtár: https://my.matterport.com/show/?m=P7PhTjsFb47

A Nicolas Schöffer Gyűjteményben tavasszal láthatták A Tér és a Vonal Lírája című időszaki kiállításunkat. A Városi Képzőművészeti Gyűjtemény modern képzőművészeti kollekciójából válogatott tárlat tiszteletadás Dargay Lajos múzeumalapítói és -igazgatói munkássága előtt. Sokszínű szakmai kapcsolatai és művészetszervező tevékenysége nyomán számos műtárgyadományt köszönhet a Városi Képzőművészeti Gyűjtemény, az egykori múzeumigazgatónak. A kortárs művészek adományaiból, a sokszínű gyűjteményen belül, egy önálló egység jött létre modern gyűjtemény néven. Ebből a gazdag kortárs anyagból elsősorban a geometrikus elemekből építkező irányzatok festészeti és plasztikai alkotásai kerültek középpontba.

A kiállított művészek: BALOGH László, K. BEINDNER, DARGAY Lajos, DOHNÁL Tibor, CSÁJI Attila, FAJÓ János, Guido LIPPENS, Hans HILLMANN, KASSÁK Lajos, KIRÁLY Sándor, KOVÁCS Tamás László, LUGOSSY Mária, Ad de KEJZER, KOCSIS Imre, Esa LAUREMA, Max Hermann MAHLMANN, Romano RINATO, TILLES Béla, VESZPREMI, Guy VANDENBRANDEN

A programot támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

Free business joomla templates