Ön itt van: HomeArchív programok, képekPályázat50 éves a kalocsai Liszt Ferenc zeneiskola időszaki kiállítás

50 éves a kalocsai Liszt Ferenc zeneiskola időszaki kiállítás

2016. szeptember 15-én nyílt a Viski Károly Múzeum Kalocsában az "50 éves a kalocsai Liszt Ferenc zeneiskola" című időszaki kiállítás. A kiállításon a zeneiskola történetével ismerkedhetnek meg.

Program leírása

„50 éves a zeneiskola” című kiállítás
Pályázati azonosító: 204106/2165

            A kiállítást a Viski Károly Múzeum földszinti folyosóján rendeztük meg, 5 db kombinált (felső és alsó tag) és 5 db fekvő vitrin állt rendelkezésünkre. A bejárattal szemben a falon a kiállítást megnyitó szöveget helyeztük el. A vitrinekkel szemben lévő szabad falfelületen képeket tudtunk elhelyezni, szemléltető táblaképeket és térképeket. A teremőri pultba beépített lejátszón keresztül a zeneiskola által biztosított zenei anyagot tudtunk a folyosón kihangosítani. A kiállítást 2015. szeptember 15-én nyitottuk meg a kalocsai Liszt Ferenc Zeneiskola alapításának 50 évfordulójára, a kiállítás 1 évig fog állni. A kiállítás anyagára építve, szorosan együttműködve a zeneiskolával és a kalocsai iskolákkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveztünk.

            A kiállítást a következő témák köré építettük fel:

Zenei kultúra Kalocsán a XIX. században és a XX. század elején(1-2. vitrin)

A kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 50 éve (3-4. vitrin)

A névadó Liszt Ferenc és Kalocsa (5. vitrin)

A Szendrei Alapítvány (9. vitrin)

A jelen (10. vitrin)

 

            A kiállítás megnyitója kapcsolódott a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz. A kiállítás megnyitója egybeesett a zeneiskola tanévnyitó koncertjével, valamint megünneplésre került az 50 éves évforduló is. A rendezvényt Fehérvári István, a kalocsai Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója köszöntötte, a kiállítást Dr. Bálint József polgármester nyitotta meg. Ünnepi koncertet adtak az iskola volt növendékei: Lakatos Péter (zongora), Lakatos György (fagott), Lakatos Ágnes (ének), Újváriné illés Mária (zongora).

            A zeneiskola tanulói több alkalommal jártak a múzeumban és Romsics Imre múzeumigazgató tárlatvezetésével múzeumi órát tartottak a helyszínen.

            A kalocsai Liszt Ferenc Zeneiskola nagy múltú, sikeres intézménye a városnak. Több zenei és táncos szakosztálya nagynevű művészeket adott a városnak, mint például a Lakatos testvéreket. Kalocsáról és környékéről több száz gyermek tanulhat itt zenét és néptáncot. Az iskola volt növendékei szívesen járnak vissza az intézménybe, mely magas színvonalú oktatást biztosít az ide járó, tanulni vágyó fiataloknak.

            A kiállításhoz kapcsolódó programokat és magát a kiállítást is a zeneiskolához valamilyen módon kötődő diákok, tanárok így magukénak érezhették. A múzeumba ez a kiállítás több látogatót vonzott be ebből kifolyólag. A kiállítás megnyitótól eltelt fél év alatt a zeneiskola szinte minden diákja járt a múzeumban, a látogatók száma elérte a 2500 főt, úgy hogy a múzeum novembertől márciusig tartó időszakban csak előre bejelentett csoportokat tud fogadni.

            A kiállítás és a hozzá kapcsolódó programok így sikeresnek mondhatóak mind a szakma, mind pedig a közönség szempontjából.

Támogató

 NKA logo 2012 RGB
www.nka.hu

Plakát

Kiállítás plakát

Képek a kiállítás megnyitóról és a kiállításról

Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...
Zeneiskola 2016...

Free business joomla templates