Ön itt van: Home

Cikkek

Disznótor 2019

A Szent Istvántól Szent Ivánig elnevezésű, hagyományos múzeumpedagógiai programsorozatunk  aktuális eseménye a  Disznótor volt, melyre  Kalocsa város nagycsoportosai, valamint a környék települései közül  Bátya, Szakmár és Uszód óvodásai kaptak meghívást.

A november 20-án megrendezett program három részből állt. A kicsik először a kolbásztöltéssel ismerkedtek. Közösen darálták meg a kolbásznak szánt húst, majd együtt gyúrták és ízesítették, végül bélbe töltötték.
A második helyszínen vidám bábjáték szórakoztatta az óvodásokat, melyben Miska bácsi, Jankó és Juliska készültek a disznótorra. Ezután a gyerekek egy része gazdaként megterített a disznótoros lakomához, másik csoportjuk pedig szegény komédiásként  kért bebocsátást és néhány finom falatot a gazdáktól.  A drámajátékban némi vita és felelgetés után, mindenki a disznótoros ünnepi asztalhoz ülhetett.
Majd egy újabb helyszín következett, ahol kézműveskedhettek az apróságok. Az  ügyes kezek nyomán, sok-sok vidám rózsaszín malacfej készült, amit hazavihettek a gyerekek.

A programsorozat következő része a Karácsony lesz, amit december 11-én tartunk, melyre szeretettel várjuk ismét  a csoportokat!

DSCN0184-kicsi
DSCN0186-kicsi
DSCN0192-kicsi
DSCN0197-kicsi
DSCN0205-kicsi
DSCN0206-kicsi
DSCN0277-kicsi
DSCN0280-kicsi

Free business joomla templates