Ön itt van: Home

Cikkek

Digitalizáció a múzeumban előadás

Digitalizáció a múzeumban előadás. 2020. 10. 07. 18:00. gyűjtemények ♦ tárgy digitalizálás ♦ tárgyfotózás ♦ szkennelés ♦ metaadat-nyilvántartás ♦ eredmények Az ingyenes programra minden érdeklődőt szeretettel várunk! Előadó: Péteri Dénes múzeumi adattáros Kalocsa, Szent István király út 25.

Tisztelettel meghívjuk 2020. október 7-én szerdán 18 órára a Viski Károly Múzeumba a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett Digitalizáció a múzeumban című előadásra.

Tematikus közönségprogramra várjuk az érdeklődőket a Viski Károly Múzeumba, ahol megismerkedhetnek a múzeum digitalizációs tevékenységével.

A múzeum több, mint kiállításainak összessége. A múzeum raktárakban több, mint 100.000 tárgyat őriz. A digitalizáció egy módja annak, hogy ezeket a tárgyakat is megmutassuk a nagyközönségnek, hogy ezeket a tárgyakat nyilvántartsuk. A múzeum digitalizálja a tárgyak metaadatait, tárgyait szkenneli, fotózza. A Viski Károly Múzeum a digitalizálás terén a magyar múzeumok élmezőnyében jár, fontos eredményeket ért el. Az előadás a múzeum digitalizálási tevékenységét, a digitalizálás módszerét mutatja be.

Az ingyenes programra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Előadó: Péteri Dénes múzeumi adattáros

Helyszín: Viski Károly Múzeum Kalocsa: 6300 Kalocsa, Szent István király út 25. (térkép)

Térkép

Free business joomla templates