Ön itt van: Home

Cikkek

Szarka Vёra országos hímző pályázat

Szarka Vёra országos hímző pályázat A Hagyományok Háza, Homokmégy Község Önkormányzata, Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsai Múzeumbarátok Köre és a Viski Károly Múzeum Kalocsa pályázatot hirdet kalocsai hímzés témában. A pályázat célja: 	A kalocsai hímzés népszerűsítése. 	A kalocsai hímzés történeti korszakainak megismertetése. 	Romsics Lászlóné Szarka Vёra népi iparművész, a Népművészet mestere szellemi örökségének és tárgyi hagyatékának megőrzése, bemutatása, átörökítése. 	A Kalocsai Múzeumbarátok Köre Kalocsai Kézműves Kör hagyományőrző tevékenységének támogatása, fejlesztése. 	A kalocsai hímzés megújítása, az alkalmazott népművészet serkentése, népi iparművészeti alkotások tervezésének ösztönzése. 	A kalocsai népművészet motívumainak, szerkesztésmódjának, színvilágának védelme. A pályázatra kizárólag a kalocsai népművészet különböző korszakai – singlölés, korai kalocsai, korai cifra kalocsai, cifra kalocsai és a hozzá kapcsolódó géphímzéses technikák – hímzéseinek motívumait alkalmazó egyedi alkotások adhatók be. A pályázat befogadja a kalocsai gyöngyhímzéseket (fityula) és a hagyományos kalocsai motívumokkal díszített hímes tojásokat is. A pályázatra beadhatók a zsűrizett, zsűri számmal rendelkező alkotások, de a más pályázatokon szereplők már nem. A pályázat témaköre és kategóriái: A pályázat tematikája nyitott. A pályázók két kategóriában adhatják be pályaműveiket: 	hagyományos népművészeti alkotások 	népi iparművészeti alkotások (modern) Pályázók köre: Egyéni alkotók és alkotóközösségek. A pályaművek beérkezésének határideje: 2022. október 10. Nevezési díj nincs.A beadott pályaműveket háromtagú szakmai zsűri értékeli, melynek tagjait a kiíró szervezetek delegálják: 	a zsűri elnöke az örökösök által delegált néprajzkutató 	a Hagyományok Háza által delegált szakember 	a Kalocsai Múzeumbarátok Köre Kalocsai Kézműves Kör által delegált néprajzkutató A pályaműveken feltüntetendő, hozzá csatolandó: A pályázat jeligés. A pályaműveken feltüntetendő: 	a jelige 	az alkotás anyaga, mérete, értéke 	a pályázat kategóriája 	a pályázati kör (egyéni vagy csoportos) A jeligével ellátott zárt borítékban csatolandó: 	az alkotó neve és címe 	az alkotó elérhetősége (telefon, e-mail) 	az alkotó rövid önéletrajza Beküldési cím: Viski Károly Múzeum Kalocsa 6300 Kalocsa, Szent István király út 25. Kapcsolattartó: Marosi Mária Tel.: 06-78/462-351 E-mail: 
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy33216 = 'viski.karoly' + '@';
 addy33216 = addy33216 + 'gmail' + '.' + 'com';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy33216 + '\'>');
 document.write(addy33216);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script> A díjazottak értesítése: 2022. október 31-ig Kiállítás megnyitó, díjátadás, szakmai nap: 2022. november 5. (szombat) Viski Károly Múzeum Kalocsa 6300 Kalocsa, Szent István király út 25. Bővebb információ és jelentkezési lap igénylése: Kalocsai Múzeumbarátok Köre Kalocsai Kézműves Kör 6300 Kalocsa, Szent István király út 25. Szakmai felelős: Kripta Istvánné Tel.: 06-70/382-49-57 E-mail: 
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy73383 = 'kriptanezsuzsa' + '@';
 addy73383 = addy73383 + 'gmail' + '.' + 'com';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy73383 + '\'>');
 document.write(addy73383);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script> A pályázati dokumentumok letölthetők: www.viskikarolymuzeum.hu

Pályázati felhívás letöltése: DOC PDF

Pályázati adatlap

A pályaműveket a Viski Károly Múzeumba kell beküldeni (Viski Károly Múzeum Kalocsa, 6300 Kalocsa, Szent István király út 25.). Beérkezési határidő: 2022. október 10. A pályaművekhez csatolni kell a jeligével ellátott pályázati adatlapot és külön, jeligével ellátott zárt borítékban a pályázó adatait.

A pályázati adatlapon feltüntetendő: a jelige; az alkotás anyaga, mérete, értéke; a pályázat kategóriája; a pályázati kör (egyéni vagy csoportos). A pályázati adatlap letölthető: palyazati-adatlap.docx

A jeligével ellátott zárt borítékban csatolandó: az alkotó neve és címe; az alkotó elérhetősége (telefon, e-mail); az alkotó rövid önéletrajza. A pályázó adatainak megadására szolgáló lap letölthető: palyazo-adatai.docx A lap többszörösíthető, ha több alkotó pályázik, mint amennyi hely van megadva.

Pályázati adatlapot a Viski Károly Múzeumban is igényelhetnek.

Free business joomla templates