Ön itt van: HomeHírekOnline videós tárlatvezetés Vinczellér Imre festőművésszel

Online videós tárlatvezetés Vinczellér Imre festőművésszel

A Viski Károly Múzeumban nem állt meg az élet! A múzeum munkatársai a zárvatartás ideje alatt is azon dolgoznak, hogy a múzeum és tagintézményeinek kincsei elérhetőek legyenek. Csoportok számára új online programlehetőséget kínálunk a zárvatartás idején is.

Online videós tárlatvezetés Vinczellér Imre festőművésszel

A Kalocsai Képtár Vinczellér Imre tárlatán a művész kalauzolja végig az érdeklődőket. Most felvételről láthatják és hallhatják, ahogyan maga a művész mutatja be életpályájának fontos állomásait, mesél a számára inspirációs forrást jelentő személyekről, eseményekről, családjáról. A tárlatvezetés különlegességét az adja, hogy az egyes festmények „történetei” is megelevenednek a művész tolmácsolásában.

A csoportok online Zoom-os videobeszélgetés során tekinthetik meg a 35 perces filmet. A videobeszélgetést Budai Viktória művészettörténész vagy Tamás Noémi tárlatvezető teremőr vezeti, és a telefon kameráján keresztül a Városi Képzőművészeti Gyűjtemény Látványtárába is betekintést nyerhetnek. Igény szerint további filmrészleteket is megtekinthetnek Vinczellér Imre munkásságáról.

Az online tárlatvezetés díja 600 Ft / fő, minimum 10 fő. Időpontegyeztetés és részletek az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A tárlatvezetést a Kalocsa TV-ben is bemutatjuk. Tervek szerint a filmet december 29-én 19 órakor a Múzsa című kulturális magazinban láthatják.

Az alábbi videón kaphatnak ízelítőt a tárlatvezetésből (Zene: Bartók Béla – Piano Concerto – No. 3 András Schiff):

Free business joomla templates