Ön itt van: HomeMúzeumpedagógiaA Hungarikum titok

A Hungarikum titok

A Viski Károly Múzeum nyitvatartása


 Viski Károly Múzeum Kalocsa A Hungarikum titok látványos élő bemutatónkon íróasszonyok mutatják meg mi az írás, megismerhetik a hímzés különböző módjait és bepillanthatnak a pingálás rejtelmeibe is. A bemutatót MINDEN SZERDÁN 10.00–16.00 között láthatják Ára: 1.000 Ft/fő Csoportos érdeklődés esetén kérjük, hogy előre jelezzék részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségeken: 78/462-351 vagy a 
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy74273 = 'viski.karoly' + '@';
 addy74273 = addy74273 + 'gmail' + '.' + 'com';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy74273 + '\'>');
 document.write(addy74273);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script>

Júniustól új programot kínálunk a Kalocsára látogatóknak!

A HUNGARIKUM TITOK

A Hungarikum jelentése: egyediség, különlegesség és minőség. Kalocsa olyan különleges helyzetben van, hogy két Hungarikummal is büszkélkedhet. Az egyik a Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, a másik a magyar szellemi kulturális örökség részeként szereplő Kalocsai népművészet. A Magyar Értéktárban megtalálható írás, hímzés, pingálás igazi különlegesség! Ezt a Hungarikumot ismerhetik meg közelebbről az érdeklődők.

A város főutcáján található a Viski Károly Múzeum, a kalocsai virágok tárháza. Az a hely, ahol állandó kiállításunkban megismerkedhetnek a sokszínű kalocsai hímzés változásával, a viselet régi szép darabjaival, valamint a XIX. századi koszorús és a XX. századi csokros pingálással.

A kiállítás megtekintése mellett látványos élő bemutatónkon íróasszonyok mutatják meg mi az írás, megismerhetik a hímzés különböző módjait és bepillanthatnak a pingálás rejtelmeibe is.

Júniustól MINDEN SZERDÁN 10:00-16:00 között, élő kézműves bemutató látható a Viski Károly Múzeumban (Kalocsa, Szent István király út 25.).

Látogassanak el hozzánk erre a színes programra!

A bemutató ára: 1.000 Ft/fő

Csoportos érdeklődés esetén kérjük, hogy előre jelezzék részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségeken: 78/462-351 vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Free business joomla templates