Ön itt van: HomeHírekPro Museo Kalocsa

Pro Museo Kalocsa

PRO MUSEO Kalocsa Alapító Okirat A Viski Károly Múzeum Kalocsa 2023. június 24-én megalapítja a PRO MUSEO Kalocsa-díjat. A díjat az a személy, intézmény vagy vállalkozás kaphatja meg, aki/amely tevékenysége évek óta kiemelkedő mértékben segíti a Viski Károly Múzeumot a törvényi kötelezettségei teljesítésében, valamint kitűzött céljai elérésében. A díj odaítélésére a Kalocsai Múzeumbarátok Köre tagjai tehetnek javaslatot. Az írásos előterjesztést a Viski Károly Múzeum igazgatójához kell eljuttatni, aki a múzeológusokkal közösen dönt a díjazottról. A díj egy 8 cm átmérőjű, kör alakú, bronz plakett, rajta a Viski Károly Múzeum kapujának domborított képe, timpanonjában a MCMXXXII évszámmal. A kapu két oldalán függőlegesen szedett nagybetűkkel PRO MUSEO * KALOCSA felirat. A sötétkék bársony dobozba helyezett plakett hátlapjára gravírozva a díjazott neve és az átadás éve. A plakett mellé sötétkék bársony mappába helyezett A/4-es formátumú Oklevél jár, mely tartalmazza a múzeum, a díj és a díjazott nevét, az odaítélés indokát, az átadás idejét és a múzeumigazgató aláírását. Az első esztendőben 2 db, a további években 1-1 db díj adható. A díjat a Múzeumok Éjszakáján, vagy a Kulturális Örökség Napjai keretében rendezett kiállításmegnyitón, vagy a város díjátadó ünnepségén vehetik át a kitüntetettek.   Kalocsa, 2023. június 24. Romsics Imre múzeumigazgató Viski Károly Múzeum Kalocsa

Pro Museo Kalocsa 2023

2023. június 24-én a Viski Károly Múzeum Kalocsa Pro Museo Kalocsa-díjat adományozott Markó László részére, aki a Kalocsai Múzeumbarátok Köre elnökeként elévülhetetlen érdemeket szerzett a Viski Károly Múzeum kultúrstratégiai programjainak tervezésében, szervezésében és megvalósításában.

2023. június 24-én a Viski Károly Múzeum Kalocsa Pro Museo Kalocsa-díjat adományozott Gerjeni Antal részére, a Kalocsai Sárköz régészeti örökségének összegyűjtése és megőrzése érdekében végzett évtizedes tevékenységéért.

DSC_5673_rc_c.k...
DSC_5682.kf
DSC_5687_rc.kf
DSC_5702.kf
DSC_5719_c.kf
DSC_5720.kf
DSC_5723_rc.kf

Free business joomla templates