Ön itt van: HomeGyűjteményekRégészeti gyűjtemény

Felsőzátony - Dunapataj

A Duna alacsony vízállása miatt felszínre került Dunapataj-Felsőzátony területén egy bödönhajó, melyet Lakatos Lóránt nyaralótulajdonos 2003. augusztus 18-án kiásott az iszapból. A kibontás után értesítette a Viski Károly Múzeumot a leletről. A helyszíni szemlén a bolygatás és a lelőhelyet néhány méterre megközelítő kavicskitermelés miatt úgy döntöttünk, hogy kiemeljük a hajótestet (2003. augusztus 19.).

Bővebben: Felsőzátony - Dunapataj

Régészeti gyűjtemény

A régészeti gyűjtemény darabszáma nem nagy, hiszen a kalocsai múzeumnak hét évtizeden keresztül nem volt régész múzeológusa. A gimnázium történeti szertárából átkerült néhány tárgy mellett értékes darabok kerültek a múzeumba Homokmégy-Halom avar- és honfoglalás-kori temetőjéből. Ezek között található egy rovásírásos csontlemez.

Bővebben: Régészeti gyűjtemény

Belváros - Kalocsa

belvaros 1A kalocsai Belvárosi Iskola Sportcsarnokának építését megelőzően, 2003. 06. 26 -- 2003. 08. 13. között szerveztük a megelőző régészeti feltárást. A tervezett tornaterem alapterületének kb. felén, 190 m2-es területen folyt a kutatás. Összesen 36 objektumot bontottunk ki: 3 kelta gödröt, 22 kora Árpád-kori sírt, 1 késő Árpád-kori épületet, 3 késő Árpád-kori gödröt, 1 későközépkori kőfal alapozását, 2 későközépkori gödröt, 4 kora újkori gödröt.

Bővebben: Belváros - Kalocsa

2. oldal / 2

Free business joomla templates