Ön itt van: HomeHírekMúzeumok Éjszakája 2023 fényképek

Múzeumok Éjszakája 2023 fényképek

DSC_5639_rc_c.k...
DSC_5746_crop2....
DSC_5786.kf
DSC_5821_crop2....
DSC_5848_rc.kf
DSC_5877.kf
DSC_5916_rc.kf
DSC_5971.kf
DSC_6130_crop2....
DSC_6183.kf
DSC_6207.kf
DSC_6232_rc3_c....
DSC_6253.kf
DSC_6353.kf
DSC_6410_rc2_t....
DSC_6607.kf
DSC_6843.kf
DSC_6867.kf
DSC_7246.kf
DSC_7422.kf

További fényképek: Viski Károly Múzeum Kalocsa Facebook

Divatbemutató fényképek: Viski Károly Múzeum Kalocsa Facebook

• Beszámoló a 6300.hu-n
• Korona Rádió cikk
• Korona Rádió Pro Museo Kalocsa cikk
• Kalohírek cikk
• Kalocsai Néplap cikk
• Kalocsai Néplap Pro Museo Kalocsa cikk
• Baon Pro Museo Kalocsa cikk

Múzeumok Éjszakája 2023. június 24.

698-an látogattak el a Viski Károly Múzeumba, a Nicolas Schöffer Gyűjteménybe, a Kalocsai Képtárba és a Városi Galériába a Múzeumok Éjszakáján.

Egész este játékokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel, kiállításokkal vártuk a vendégeket a 4 helyszínen. A közönség személyesen találkozhatott Vinczellér Imre, Umenhoffer Pál és Németh "kassa" Gábor művészekkel, akik festményeiket, installációikat is bemutatták az éjszaka során. A Kalocsai Kézműves Kör íróasszonyai kalocsai motívumokkal díszítették az érdeklődők karját. A Képtár emeletén az Utazó Planetárium hordozható dómjában vetítette le csillagászati előadásait.

A Viski Károly Múzeum udvarán 8 órakor kezdődtek a programok. Az egybegyűlteket Simon Zoltán alpolgármester köszöntötte. Megalapítottuk a Pro Museo Kalocsa-díjat, amit évente a múzeum munkáját nagyban segítő partnereinknek adunk oda. A Viski Károly Múzeum Kalocsa Pro Museo Kalocsa-díjat adományozott Markó László részére, aki a Kalocsai Múzeumbarátok Köre elnökeként elévülhetetlen érdemeket szerzett a Viski Károly Múzeum kultúrstratégiai programjainak tervezésében, szervezésében és megvalósításában. A Viski Károly Múzeum Kalocsa Pro Museo Kalocsa-díjat adományozott Gerjeni Antal részére, a Kalocsai Sárköz régészeti örökségének összegyűjtése és megőrzése érdekében végzett évtizedes tevékenységéért.

Telt ház előtt mutatták be a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület lányai a Kalocsai Kézműves Kör tagjai által készített egyedi ruhákat. (Részletes beszámoló hamarosan.) A Kalocsai Thália Társulat színművészei Rejtő Jenő: Nagy választék kicsinyekben és Pemete, a remete című bohózatait adták elő. Az estét a Mátrai Jazz Kartell koncertje, díjkiosztás és tűzgyújtás zárta.

Köszönjük Önöknek a látogatást, és köszönjük a részvevőknek, fellépőknek, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodhattunk a Múzeumok Éjszakáján.

A fényképeket készítette: Péteri Dénes – Viski Károly Múzeum Kalocsa

Free business joomla templates