Ön itt van: HomeHírek

Múzeumi Percek: A disznóvágás és a disznótor

MÚZEUMI PERCEK: A DISZNÓVÁGÁS ÉS A DISZNÓTOR
A Múzeumi Percek videósorozat második részében a disznó tartás és a disznóvágás hagyományáról tanulhatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=u7UtUWRr4-M

Online videós tárlatvezetés Vinczellér Imre festőművésszel

A Viski Károly Múzeumban nem állt meg az élet! A múzeum munkatársai a zárvatartás ideje alatt is azon dolgoznak, hogy a múzeum és tagintézményeinek kincsei elérhetőek legyenek. Csoportok számára új online programlehetőséget kínálunk a zárvatartás idején is.

Online videós tárlatvezetés Vinczellér Imre festőművésszel

A Kalocsai Képtár Vinczellér Imre tárlatán a művész kalauzolja végig az érdeklődőket. Most felvételről láthatják és hallhatják, ahogyan maga a művész mutatja be életpályájának fontos állomásait, mesél a számára inspirációs forrást jelentő személyekről, eseményekről, családjáról. A tárlatvezetés különlegességét az adja, hogy az egyes festmények „történetei” is megelevenednek a művész tolmácsolásában.

A csoportok online Zoom-os videobeszélgetés során tekinthetik meg a 35 perces filmet. A videobeszélgetést Budai Viktória művészettörténész vagy Tamás Noémi tárlatvezető teremőr vezeti, és a telefon kameráján keresztül a Városi Képzőművészeti Gyűjtemény Látványtárába is betekintést nyerhetnek. Igény szerint további filmrészleteket is megtekinthetnek Vinczellér Imre munkásságáról.

Az online tárlatvezetés díja 600 Ft / fő, minimum 10 fő. Időpontegyeztetés és részletek az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A tárlatvezetést a Kalocsa TV-ben is bemutatjuk. Tervek szerint a filmet december 29-én 19 órakor a Múzsa című kulturális magazinban láthatják.

Az alábbi videón kaphatnak ízelítőt a tárlatvezetésből (Zene: Bartók Béla – Piano Concerto – No. 3 András Schiff):

Múzeumi Percek: Advent

MÚZEUMI PERCEK: ADVENT
Az új Múzeumi Percek videósorozatunkban a kalocsai hagyományokat, értékeket mutatjuk be. Első videónk az adventi időszakhoz kapcsolódik:
https://www.youtube.com/watch?v=nNroqaXdSac

Megjelent a Nem messze van ide Kalocsa... című kötet

DSC 0015 c kw

Megjelent Romsics Imre: „Nem messze van ide Kalocsa...” A kalocsai szállások dalai a 20. században című kötete!

Bővebben: Megjelent a Nem messze van ide Kalocsa... című kötet

Az újranyitás első vendégei

A Viski Károly Múzeum és tagintézményei június 24-én újranyitották kiállításaikat. A múzeumban érdeklődve vártuk az első vendégeket. Néhány kérdéssel, apró ajándékkal készültünk az érkezésükre. Vajon ki lesz az első látogató, aki betér hozzánk? Hazai látogató, vagy esetleg külföldről érkezik hozzánk? Hamarosan meg is érkeztek az első vendégek. Egy nagyon szimpatikus  család Úrhidáról. Nagy örömmel köszöntöttük őket, hiszen végre érdeklődők léptek az eddig csendes falak közé. Az öt fős Lukács család a hét elején érkezett hartai szálláshelyére. Az egész hetet a környéken töltötték, kirándultak, nézelődtek, meglátogatták a számukra érdekes helyeket. A Viski Károly Múzeum kiállításainak felkeresése a terveik között szerepelt, így aztán ellátogattak hozzánk is.

Bővebben: Az újranyitás első vendégei

5. oldal / 7

Free business joomla templates