Ön itt van: HomeHírek

Bokréta a múzeumban

A Viski Károly Múzeumban jártak a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület táncosai. A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség videón rögzítette a kalocsai viseleteket, táncokat a Járd a saját táncod! kalocsai filmjéhez. Pogrányi Miklós és a Csurgó zenekar zenélt.

Bővebben: Bokréta a múzeumban

Kalocsai Múzeumbarátok Köre szja 1% felajánlás

1%

Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával segítették a Kalocsai Múzeumbarátok Körét.
Kérjük Önöket, hogy a továbbiakban is támogassák a Kört felajánlásaikkal. Kérjük továbbá, hogy ismerőseik és barátaik között is népszerűsítsék Körünket.

A Kalocsai Múzeumbarátok Köre adószáma: 19051846-1-03

Az szja 1%-os felajánlásáról az e-SZJA webes felületen, az ÁNYK segítségével vagy papíralapon nyilatkozhat. Információ: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek

Fajsz-Kovácshalom tervásatás

A Viski Károly Múzeum szervezésében március közepén régészeti feltárást végeztek Fajszon.
A Szabóné Lantos Andrea által vezetett ásatás, egy 2018. évi leletmentés folytatása, melyben partnerként vettek részt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Bölcsészettudományi Kutató Központ munkatársai.

Bővebben: Fajsz-Kovácshalom tervásatás

Múzeumi Percek: A régész

MÚZEUMI PERCEK: A RÉGÉSZ
A múzeumokban sokféle tevékenység folyik, szakemberek irányítása mellett. Az intézményekben dolgozó muzeológusok feladata nagyon sokrétű és egy-egy gyűjteményhez kapcsolódik. Legfontosabb feladatuk a gyűjtés, a feldolgozás és a tudományos munka.
Ebbe a munkában enged bepillantást, a Viski Károly Múzeum régészét bemutató kisfilmünk:
https://www.youtube.com/watch?v=IRo17LXmNlQ

Múzeum bemutató videó

MÚZEUM BEMUTATÓ VIDEÓ
Új, 20-másodperces spot készült, ami a Viski Károly Múzeumot mutatja be, népszerűsíti:
https://www.youtube.com/watch?v=N-LG5s3BywU

Múzeumi Percek: Farsang

MÚZEUMI PERCEK: FARSANG
A Múzeumi Percek negyedik részében a farsangi szokásokról; rokonlátogatásról, fonóról, sittyóavatásról, komédiásokról, bálokról, hamvazásról tanulhatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=404WLqKciIA

Múzeumi Percek: Karácsony

MÚZEUMI PERCEK: KARÁCSONY
A Múzeumi Percek harmadik részében a karácsony három napjához kötődő szokásokról, a karácsonyfáról, a betlehemezésről és a háromkirályozásról tanulhatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=-IOsrAQ3VZg

4. oldal / 7

Free business joomla templates