Ön itt van: HomeHírek

Kalocsai Múzeumbarátok Köre szja 1% felajánlás

A Kalocsai Múzeumbarátok Köre a kalocsai Viski Károly Múzeum barátait, támogatóit egyesíti. Tagjai a múzeum legfontosabb társadalmi bázisát alkotják. A Kör támogatja a Viski Károly Múzeum gyűjteményeinek a gyarapítását, népszerűsíti a múzeum rendezvényeit és fölkarolja a helyismereti könyvkiadást.

Kérjük Önöket támogassák a Kalocsai Múzeumbarátok Körét személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával. Kérjük továbbá, hogy ismerőseik és barátaik között is népszerűsítsék Körünket. Köszönjük mindazoknak a támogatást, akik felajánlásaikkal segítették a Kalocsai Múzeumbarátok Körét.

A Kalocsai Múzeumbarátok Köre adószáma: 19051846-1-03

Bővebben: Kalocsai Múzeumbarátok Köre szja 1% felajánlás

Digitalizáció a múzeumban

A Viski Károly Múzeum Kalocsa 2013 óta digitalizálja metaadatait, tárgyait. Az utóbbi években Magyarország egyik legsikeresebb múzeuma lett a digitalizáció terén.

Péteri Dénes múzeumi adattáros "Digitalizáció a múzeumban" című cikke a kalocsai Viski Károly Múzeum digitalizálási tevékenységét mutatja be:

▶ Digitalizáció a múzeumban

„Van neki futamotya” virtuális séta

A „Van neki futamotya” Romsics Lászlóné Szarka Vëra életműkiállítás virtuális térben itt járható körbe: https://bit.ly/szarkavera

Bővebben: „Van neki futamotya” virtuális séta

Trianon virtuális séta

A Trianon időszaki kiállítás virtuális sétája itt tekinthető meg: https://bit.ly/trianonikiallitas-kalocsa

Bővebben: Trianon virtuális séta

Múzeumok Őszi Fesztiválja: Ásatási kulisszatitkok

Fajsz-Kovácshalom tervásatás

A Viski Károly Múzeum szervezésében március közepén régészeti feltárást végeztek Fajszon. A Szabóné Lantos Andrea által vezetett ásatás, egy 2018. évi leletmentés folytatása, melyben partnerként vettek részt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Bölcsészettudományi Kutató Központ munkatársai.

Képek...

 

A dunapataji református templom régészeti kutatása

A dunapataji 2021. április-május hónapban folyó feltárás szintén több jelentős régészeti eredményt hozott. Az ásatási megfigyelések és az előkerült régészeti leletek bebizonyították, hogy a templom a 15. század végén, a Mátyás korban épült. A szentélyben nyitott szelvényben előkerült az oltáralapozás, előtte pedig a Paksi családhoz köthető téglából kirakott kripta is. A kripta a 15. században készült el, körülbelül a templom építésével egy időben.

Tovább...

Bővebben: Múzeumok Őszi Fesztiválja: Ásatási kulisszatitkok

4. oldal / 9

Free business joomla templates