Ön itt van: HomeHírek

Az újranyitás első vendégei

A Viski Károly Múzeum és tagintézményei június 24-én újranyitották kiállításaikat. A múzeumban érdeklődve vártuk az első vendégeket. Néhány kérdéssel, apró ajándékkal készültünk az érkezésükre. Vajon ki lesz az első látogató, aki betér hozzánk? Hazai látogató, vagy esetleg külföldről érkezik hozzánk? Hamarosan meg is érkeztek az első vendégek. Egy nagyon szimpatikus  család Úrhidáról. Nagy örömmel köszöntöttük őket, hiszen végre érdeklődők léptek az eddig csendes falak közé. Az öt fős Lukács család a hét elején érkezett hartai szálláshelyére. Az egész hetet a környéken töltötték, kirándultak, nézelődtek, meglátogatták a számukra érdekes helyeket. A Viski Károly Múzeum kiállításainak felkeresése a terveik között szerepelt, így aztán ellátogattak hozzánk is.

Bővebben: Az újranyitás első vendégei

Adattári felfedezések

Adattári felfedezések

A Viski Károly Múzeum zárva tartása idején jut egy kis idő az adattárban való böngészésre is.

Itt találtam a Babonás történetek és népi hiedelmek Szakmáron, című kis dolgozatot Bóta Zoltán, az akkori Kalocsai I. István Gimnázium III. osztályos tanulójának tollából, mely az 1975. évi Országos Néprajzi és Nyelvjárási Gyűjtőpályázatra készült és bronz fokozatra minősítették.

Ebből szemezgetek néhányat, ami most is megszívlelendő lehet és mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Bővebben: Adattári felfedezések

5800 új tárgy online

Április óta 5800 új tárgyat töltöttünk fel online gyűjteményeinkbe. A Viski Károly Múzeum Kalocsa a legtöbb publikus tárggyal rendelkező múzeum a MúzeumDigitár gyűjteménykezelő rendszerben:

Bővebben: 5800 új tárgy online

14.000 új kép a MúzeumDigitáron

14 ezer új képet töltöttünk fel MúzeumDigitárba, összesen 34.371 múzeumi tárgyunk metaadatai és tárgyfotói érhetők el publikusan az online gyűjteménykezelő rendszerben.

Bővebben: 14.000 új kép a MúzeumDigitáron

Marosi Mária: Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!

Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!
 

Azért ez a címválasztás, mert remélem, hogy így többek érdeklődésére számíthatok! Eredeti címe, a Csak hangosan gondolkodom, talán nem elég hangzatos.

Régóta foglalkoztat már a dolog, de a múlt pénteki Schöffer Miklós, az ember a művészet mögött című kiállítás megnyitóján elgondolkodva, szeretném megosztani gondolataimat Önökkel kedves olvasók.

Gyakran halljuk azt a kijelentést, hogy Kalocsán nem történik semmi, ez egy alvó kisváros. Nincs így! A városban számos intézmény dolgozója fáradozik azon, hogy történjen valami.

Bővebben: Marosi Mária: Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!

9. oldal / 10

Free business joomla templates