Ön itt van: HomeHírek

Múzeumi Percek: Karácsony

MÚZEUMI PERCEK: KARÁCSONY
A Múzeumi Percek harmadik részében a karácsony három napjához kötődő szokásokról, a karácsonyfáról, a betlehemezésről és a háromkirályozásról tanulhatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=-IOsrAQ3VZg

Múzeumi Percek: A disznóvágás és a disznótor

MÚZEUMI PERCEK: A DISZNÓVÁGÁS ÉS A DISZNÓTOR
A Múzeumi Percek videósorozat második részében a disznó tartás és a disznóvágás hagyományáról tanulhatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=u7UtUWRr4-M

Online videós tárlatvezetés Vinczellér Imre festőművésszel

A Viski Károly Múzeumban nem állt meg az élet! A múzeum munkatársai a zárvatartás ideje alatt is azon dolgoznak, hogy a múzeum és tagintézményeinek kincsei elérhetőek legyenek. Csoportok számára új online programlehetőséget kínálunk a zárvatartás idején is.

Online videós tárlatvezetés Vinczellér Imre festőművésszel

A Kalocsai Képtár Vinczellér Imre tárlatán a művész kalauzolja végig az érdeklődőket. Most felvételről láthatják és hallhatják, ahogyan maga a művész mutatja be életpályájának fontos állomásait, mesél a számára inspirációs forrást jelentő személyekről, eseményekről, családjáról. A tárlatvezetés különlegességét az adja, hogy az egyes festmények „történetei” is megelevenednek a művész tolmácsolásában.

A csoportok online Zoom-os videobeszélgetés során tekinthetik meg a 35 perces filmet. A videobeszélgetést Budai Viktória művészettörténész vagy Tamás Noémi tárlatvezető teremőr vezeti, és a telefon kameráján keresztül a Városi Képzőművészeti Gyűjtemény Látványtárába is betekintést nyerhetnek. Igény szerint további filmrészleteket is megtekinthetnek Vinczellér Imre munkásságáról.

Az online tárlatvezetés díja 600 Ft / fő, minimum 10 fő. Időpontegyeztetés és részletek az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A tárlatvezetést a Kalocsa TV-ben is bemutatjuk. Tervek szerint a filmet december 29-én 19 órakor a Múzsa című kulturális magazinban láthatják.

Az alábbi videón kaphatnak ízelítőt a tárlatvezetésből (Zene: Bartók Béla – Piano Concerto – No. 3 András Schiff):

Múzeumi Percek: Advent

MÚZEUMI PERCEK: ADVENT
Az új Múzeumi Percek videósorozatunkban a kalocsai hagyományokat, értékeket mutatjuk be. Első videónk az adventi időszakhoz kapcsolódik:
https://www.youtube.com/watch?v=nNroqaXdSac

Megjelent a Nem messze van ide Kalocsa... című kötet

DSC 0015 c kw

Megjelent Romsics Imre: „Nem messze van ide Kalocsa...” A kalocsai szállások dalai a 20. században című kötete!

Bővebben: Megjelent a Nem messze van ide Kalocsa... című kötet

8. oldal / 10

Free business joomla templates