Ön itt van: HomeHírek

5800 új tárgy online

Április óta 5800 új tárgyat töltöttünk fel online gyűjteményeinkbe. A Viski Károly Múzeum Kalocsa a legtöbb publikus tárggyal rendelkező múzeum a MúzeumDigitár gyűjteménykezelő rendszerben:

Bővebben: 5800 új tárgy online

14.000 új kép a MúzeumDigitáron

14 ezer új képet töltöttünk fel MúzeumDigitárba, összesen 34.371 múzeumi tárgyunk metaadatai és tárgyfotói érhetők el publikusan az online gyűjteménykezelő rendszerben.

Bővebben: 14.000 új kép a MúzeumDigitáron

Marosi Mária: Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!

Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!
 

Azért ez a címválasztás, mert remélem, hogy így többek érdeklődésére számíthatok! Eredeti címe, a Csak hangosan gondolkodom, talán nem elég hangzatos.

Régóta foglalkoztat már a dolog, de a múlt pénteki Schöffer Miklós, az ember a művészet mögött című kiállítás megnyitóján elgondolkodva, szeretném megosztani gondolataimat Önökkel kedves olvasók.

Gyakran halljuk azt a kijelentést, hogy Kalocsán nem történik semmi, ez egy alvó kisváros. Nincs így! A városban számos intézmény dolgozója fáradozik azon, hogy történjen valami.

Bővebben: Marosi Mária: Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!

Kalocsai paprikás kácsi recept

A homokmégyi Romsics Lászlóné, Szarka Vera paprikáskácsi receptje:

Bővebben: Kalocsai paprikás kácsi recept

Dargay Lajos temetés

Felnevelő és pályára indító városában, Egerben helyezték végső nyugalomra Dargay Lajos (1942-2018) szobrászművészt, tanárt, a Kalocsán 1980-ban létrehozott világhírű Schöffer Múzeum és kortárs képzőművészeti gyűjtemény alapító igazgatóját, annak három évtizeden át vezetőjét.

Bővebben: Dargay Lajos temetés

3. oldal / 4

Free business joomla templates