Ön itt van: HomeHírek

Marosi Mária: Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!

Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!
 

Azért ez a címválasztás, mert remélem, hogy így többek érdeklődésére számíthatok! Eredeti címe, a Csak hangosan gondolkodom, talán nem elég hangzatos.

Régóta foglalkoztat már a dolog, de a múlt pénteki Schöffer Miklós, az ember a művészet mögött című kiállítás megnyitóján elgondolkodva, szeretném megosztani gondolataimat Önökkel kedves olvasók.

Gyakran halljuk azt a kijelentést, hogy Kalocsán nem történik semmi, ez egy alvó kisváros. Nincs így! A városban számos intézmény dolgozója fáradozik azon, hogy történjen valami.

Bővebben: Marosi Mária: Kiállítás megnyitóra járni, menő dolog!

Kalocsai paprikás kácsi recept

A homokmégyi Romsics Lászlóné, Szarka Vera paprikáskácsi receptje:

Bővebben: Kalocsai paprikás kácsi recept

Dargay Lajos temetés

Felnevelő és pályára indító városában, Egerben helyezték végső nyugalomra Dargay Lajos (1942-2018) szobrászművészt, tanárt, a Kalocsán 1980-ban létrehozott világhírű Schöffer Múzeum és kortárs képzőművészeti gyűjtemény alapító igazgatóját, annak három évtizeden át vezetőjét.

Bővebben: Dargay Lajos temetés

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Honismereti Szövetség pályázata

A Magyar Nemzeti Múzeum a Honismereti Szövetséggel közösen pályázatot írt ki Szent István király kultusza a 20. században címmel amatőr kutatók számára.

Bővebben: A Magyar Nemzeti Múzeum és a Honismereti Szövetség pályázata

Romsics Imre Bél Mátyás Emlékplakett

Romsics Imre múzeumigazgató a honismereti munkában elért kiemelkedő teljesítményéért a Győrben megrendezett XLVI. Országos Honismereti Akadémián vette át a neki ítélt Bél Mátyás-díjat 2018. július 2-án.

Bővebben: Romsics Imre Bél Mátyás Emlékplakett

7. oldal / 7

Free business joomla templates