Ön itt van: HomeHírek

Árvíz virtuális kiállítás

Az 1941. évi dunai jeges ár Kalocsai történései

 

A 80 évvel ezelőtti eseményre emlékezünk az akkori Kalocsai Néplap írásaival, valamint helyszíni fotókkal, melyeket Gábor Lajos és Dinnyés Sándor készítettek.

A dunai jeges ár következtében Apostagnál négy helyen átszakadt a gát, a víz elöntötte a Duna vonala és a Dunavecse – Szabadszállás – Fülöpszállás – Kiskőrös – Baja menti vonal közé eső területeket.

Már csak néhányan vannak közöttünk, akik emlékezhetnek rá és talán sokkal többen, akiknek még mesélték az akkori eseményeket. Most fotókon és korabeli újságcikkeken keresztül mindenki megismerheti.

Bővebben: Árvíz virtuális kiállítás

Múzeumi Percek: Múzeumi világnap

MÚZEUMI PERCEK: MÚZEUMI VILÁGNAP
A múzeumi világnap alkalmából bemutatjuk raktárainkat és két a kalocsai Hungarikumokhoz kötődő tárgyat:
https://www.youtube.com/watch?v=GEvo-UODS2Y

Városi Galéria virtuális séta

A Dunatáj Fotókör “ISO-lált világunk” virtuális séta itt tekinthető meg: http://bit.ly/dunatajfotokor

Bővebben: Városi Galéria virtuális séta

Bokréta a múzeumban

A Viski Károly Múzeumban jártak a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület táncosai. A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség videón rögzítette a kalocsai viseleteket, táncokat a Járd a saját táncod! kalocsai filmjéhez. Pogrányi Miklós és a Csurgó zenekar zenélt.

Bővebben: Bokréta a múzeumban

Kalocsai Múzeumbarátok Köre szja 1% felajánlás

1%

Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával segítették a Kalocsai Múzeumbarátok Körét.
Kérjük Önöket, hogy a továbbiakban is támogassák a Kört felajánlásaikkal. Kérjük továbbá, hogy ismerőseik és barátaik között is népszerűsítsék Körünket.

A Kalocsai Múzeumbarátok Köre adószáma: 19051846-1-03

Az szja 1%-os felajánlásáról az e-SZJA webes felületen, az ÁNYK segítségével vagy papíralapon nyilatkozhat. Információ: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek

Fajsz-Kovácshalom tervásatás

A Viski Károly Múzeum szervezésében március közepén régészeti feltárást végeztek Fajszon.
A Szabóné Lantos Andrea által vezetett ásatás, egy 2018. évi leletmentés folytatása, melyben partnerként vettek részt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Bölcsészettudományi Kutató Központ munkatársai.

Bővebben: Fajsz-Kovácshalom tervásatás

7. oldal / 10

Free business joomla templates